Silver Creek LT este cel mai recent model adăugat în categoria mulinetelor de păstrăv de „super finețe”. LT inseamna Light and Tought, adica usoara si puternica si constituie o gama in sine in randul mulinetelor de la Daiwa. Are un design tradițional, sobru și elegant si dispune de cele mai noi tehnologii Daiwa.

DAIWA SILVER CREEK LT 2500S XH
Tip mulineta: Frana frontala
Marime: 2500
Capacitate tambur: 0,16 / 150 mm / m
Număr rulmenţi: 6+1
Raport de recuperare: 6,2:1
Recuperare pe tura manivelă: 87 cm
Greutate: 185 g

Modelul prezentat este 2500S-XH, adica un model cu raport de recuperare ridicat, de 6,2:1, ceea ce inseamna o recuperare de 87 cm pe tur de manivela. Pe mine ma ajuta acest lucru cand pescuiesc la clean sau la pastrav, pozitionandu-ma in aval si lansand in amonte. Daca folosesc, de exemplu, o rotativa, aceasta trebuie recuperata rapid si cu o mulineta cu raport de recuperare mai mic, acest lucru ar mai dificil.

Corpul mulinetei este din ZAION, un aliaj de carbon ce oferă o greutate redusa de numai 185 de grame si rezistenta sporita. Rotorul AIR din carbon este de asemenea foarte usor si asigură o rotire uniformă.

FRANA ATD – Automatic Drag System

Are frana ATD, de ultimă generație și oferă cele mai bune performanțe din punct de vedere al progresivității, pentru a vă controla drill-urile cu cele mai fine fire.

Pe scurt, frana ATD inseamna ca in momentul drillului cu un peste, in prima faza, atunci cand acesta ataca, se zbate si trage cu tarie, frana actioneaza cu o putere mai mare, opune o rezistenta mai ridicata, dupa care devine mai permisiva, mai progresiva si ajuta in faza de final a drillului.

In felul acesta scade foarte mult riscul ca firul sa se rupa, deoarece frana actioneaza in fiecare faza a drillului, in mod diferit si automat, de aici rezultand si numele de Automatic Drag.

Forța de frânare este de 5kg, suficienta pentru luptele cu pestii din raurile noastre.

Are 7 rulmenti, inclusiv unul CRBB (rezistent la coroziune), carcasă de carbon ZAION și Air Rotor DS5 Carbon, Tambur Air Spool din aluminiu

Si knobul este in ton cu natura si are textura de pluta, dar este acoperit cu un plastic mai rezistent.

Detalii mulineta: https://bit.ly/3PotyVo