Începutul de an este, de fiecare dată, sinonim cu perioada în care se îmbunătățesc regulamentele și se stabilește calendarul competițional, pentru toate discipline Campionatului Național de pescuit la răpitori al Asociației Liga Română de Spinning, care în parteneriat cu Asociația Generală a Vânătorilor și Pescarilor din România desemnează loturile naționale ce vor reprezenta țara noastră la următoarele Campionate Mondiale.

DIVIZIA BARCĂ

Fiind cea mai veche disciplină din Campionatul Național la răpitori, Divizia Barcă a suferit în timp nenumărate schimbări de regulament, din dorința de a se ajunge la o formă care să acopere cât mai multe din situațiile întâlnite pe apă. Nici anul acesta nu a făcut excepție, pe lângă hotărârile din plan organizatoric fiind luate și două foarte importante pentru modalitarea de punctare și stabilire a clasamentelor din manșe.

Astfel, în anul 2022 speciile punctabile vor fi știucă, șalău, biban, avat și clean, la fiecare concurs urmând să puncteze toate cele 5 specii, dimensiunea minimă a speciei fiind decisă de către organizator. De asemenea, în fiecare manșă, echipele vor puncta cu cei mai mari 10 pești măsurați, indiferent de specie. 

CALENDAR COMPETIȚIONAL

Etapa 1
17-19 Iunie – Delta Dunării
Organizator: ANGLER’S PRO TEAM

Etapa 2
22-24 Iulie – Lacul Izvorul Muntelui
Organizator: CLUB SPORTIV BUCOVINA FISHING – ASOCIATIA BASS HUNTERS – CLUBUL KOSAROM

Etapa 3
3-4 septembrie – Lacul Snagov
Organizator: CLUBUL DE PESCUIT SPORTIV DRILL

Etapa 4
22-23 octombrie – Lacul Strejești/Olt
Organizator: CLUBUL OLTENIA SPINNING SQUAD REPO

Cupa Ligii – Danube Delta Predator Challange 2022
22-25 Septembrie – Delta Dunării

Organizator: Liga Română de Spinning

PISTĂ NOUĂ DE CONCURS

O mențiune specială pentru introducerea în cadrul Campionatului Național a unei noi piste de competiție, lacul Strejești, o arie naturală de protecție specială avifaunistică, situată în județele Olt și Vâlcea, cu o suprafață de 2.378 hectare. Lacul se întinde pe o lungime de aproximativ 20-25 de km, la nord fiind hidrocentarala Drăgășani, iar la sud hidrocentrala Strejești și are o lățime de 0,8 -1,5 km. Lacul are o mare diversitate de specii de pești, atât pești răpitori cât și pești pașnici. Se pescuiește cu suces biban, șalău și avat, în toate zonele lacului și știucă în zonele cu apă mică și vegetatie. Rămâne de văzut în ce măsură se va ridica la standardele unei competiții de anvergură.

DIVIZIA CAIAC
O premieră demnă de luat în seamă este înființarea unei noi discipline, pescuit din caiac, în concordanță cu Federația Internațională de Pescuit în Apă Dulce, care va organiza în perioada 24-25 septembrie, în Portugalia, Torre de Moncorvo – Lagos do Sabor, prima ediție a Campionatului Mondial pentru această disciplină, din ce în ce mai practicată și în Europa. Deocamdată regulamentul se va baza pe cel de la Barcă, urmând ca până la primul concurs acesta să se definitiveze, cu aspecte ce țin strict de pescuitul din caiac.

Campionatul Național de Spinning, organizat de Asociația Liga Română de Spinning,  sub egida A.G.V.P.S. România este anul acesta la ediția cu numărul XVII, semn că a devenit cea mai statornică organizare competițională din țară, un exemplu și pentru celelalte discipline.