Lapland Pike 2018 a fost pretextul unei noi calatorii in Suedia, ocazie perfecta de a ne face noi prieteni si de a cunoaste si alte locuri din indepartata Laponie.

Astazi va propun sa vedeti integral filmul competitiei Lapland Pike 2018, in care veti vedea cum au simtit echipele din Romania, prezente atunci, concursul in sine. Urmeaza si competitia din 2019, cea din 2020 amanandu-se din cauza binecunoscutei pandemii.

Nu era prima data cand am Pescuit in Laponia, pentru ca in 2009 insotisem lotul National intr-o expeditie de doua saptamani, care avea ca scop participarea la doua competitii internationale despre care am povestit in articolele Laponia 2009 – partea I – Suedia si  Laponia 2009 – partea II – Suedia . Ba mai mult, fusesem inca o data in anul respectiv in alta gasca, tot in nord, dar ceva mai aproape. Am realizat si atunci 3 filme in care am pescuit la stiuca, biban si pastrav.

Lapland Pike 2021

Avem mari sperante ca anul acesta vom fi iar prezenti, mai ales ca anul lipsa si-a pus amprenta pe dorinta noastra de a ne reintalni cu stiucile mari din Laponia, dar si cu oamenii care dau valoare concursului.

Lapland Pike 2021

Mai mult, anul acesta voi simti pulsul evenimentului chiar din barca, alaturi de coechipiera mea, suedeza Matilda, pe care ati putut-o vedea in cateva filme produse pe canalul de YouTube kanalgratis.se. 

Despre editia din acest an a evenimentului Lapland Pike 2021 puteti afla amanunte de pe siteul lui Andy Arif – andyarif.ro – in articolul scris special.

Despre Lapland Pike

Este o competitie? Ei bine, da, dar ne place o consideram mai mult ca un motiv pentru prelegeri, ateliere de pescuit, intalniri sociale, bucatarie traditionala si divertisment. Se amesteca toate aceste ingrediente cu pescuitul la stiuca in sistem Catch&Release si avem un festival de pescuit complet. Lapland Pike este o competitie internationala menita sa ofere libertate maxima concurentilor pe o zona de pescuit imensa din nordul Suediei.

Alte informatii gasiti aici:

Lapland Pike WebSite

https://laplandpike.se/

Lapland Pike Facebook

https://www.facebook.com/laplandpike

Lapland Pike Instagram

https://www.instagram.com/laplandpike/

==================

DESPRE SERIA DE EMISIUNI STUDIU DE CAZ LA SPINNING

Fiecare partidă de pescuit la răpitori reprezintă o provocare. Nicio zi nu seamănă cu alta, nicio apă nu se încadrează în tipare fixe. Cristi Albu împreună cu invitații săi, pescari de calibru din elita pescuitului la răpitori sau, din contră, simpli amatori de pescuit, au analizat de-a lungul acestei serii diferite situații, tehnici și echipamente adaptate fiecărui stil în parte, pentru a le explica celor mai puțin experimentați secretele răpitorilor din adâncuri. STUDIU DE CAZ LA SPINNING, o serie de emisiuni pentru fiecare pasionat de pescuitul la răpitori. Vă mulțumim că ați găsit răgaz și în acest an să urmariți această serie de la Fishing & Hunting Channel.