Fly fishing sau spinning? Streamere supradimensionate, viu colorate, cu alură de dame de companie sau, din contra, naluci ce imită până la cele mai mici detalii un pește pradă sau o broască? Sunt numai două întrebări cărora numai doamna știucă știam că le poate răspunde. Cum a făcut-o, puteți vedea în emisiunea Fly vs Spinning, in cadrul seriei Studiu de caz la Spinning sau puteti citi in revista Pescuitul Pentru Toti, numarul 24.

*

Urmatoarele emisiuni din seria Studiu de Caz la Spinning, pe care o realizez la Fishing & Hunting Channel, vor fi emisiuni comparative, în care îmi propun să pun față în față, alături de invitatul meu, diferite tipuri de năluci, pentru aceeași specie de pești răpitori.

prieteni pescari

Pentru prima emisiune am mers chiar mai departe și am încercat să fac o comparație între două stiluri de pescuit, fly fishing și spinning, dedicate pescuitului la știucă. Invitat în emisiune a fost Ovidiu Mihuț, pescar pasionat de păstrăv, dar care gustă adesea și din plăcerea pescuitului cu muște mari la știucă.

COMPETIȚIA VREA MONȘTRI
Pentru ca partida noastră de pescuit să aibă totuși o miză, ne-am gândit la un concurs între doi amici pescari, un concurs de două din trei și anume: cele mai multe știuci prinse urmau să îi aducă protagonistului un punct, cele mai mari de peste 75 de centimetri un alt punct, urmând ca al treilea punct pus în joc să fie adus de cea mai mare știucă prinsă. Câștigatorul urma să se aleagă cu o sticlă de vin cu eticheta emisiunii, Spinning Case Study – Fly vs Spinning.

Per total, spiningul a câștigat, deși ca număr de prezentări și înțepări fly-ul a ținut strâns și chiar au fost momente când știucile au atacat doar la fly. – OVIDIU MIHUȚ

cristi albu stiuca

După aproximativ 15 de ore de concurs muncit, rezultatele au spus că de data asta spinningul a fost la putere. A fost un 9-5 pentru Spinning, cu puține știuci de peste 70 de centimetri și un vârf de 81. Am băut împreună cupajul format din Pinot Noir, Merlot și Feteasca Neagră și ne-am bucurat de niște momente frumoase petrecute la pescuit, cu gândul că vom reveni, poate chiar în toamnă, pentru a testa știucile în alte condiții meteo.