Un pescuit la salau pe lacul Polcesti sau o zi perfecta in familia pescarilor gurmanzi, plus o populare cu pesti giganti.

Fiecare are ziua lui perfecta. A mea se petrece, de obicei, pe malul unei ape, in compania familiei sau a prietenilor apropiati. Si aceasta, despre care am sa va vorbesc acum, se incadreaza in acest standard. 

Am mai prins salau pe lacul Polcesti in urma cu 12 ani, cand impreuna cu Bogdan „Cox” si Taicu le mangaiam dintii salailor in deversor, seara, inainte sa apuna soarele. 

Salau pe lacul Polcesti Salau pe lacul Polcesti

A trecut multa vreme de atunci si mereu am ramas cu mirajul capturilor din lac. Oportunitatea s-a ivit odata cu o populare de crap cu adevarat spectaculoasa, cu pesti de calitate ridicata, la care am fost si eu invitat de Dan Constantin. 

Impreuna cu Mircea si copiii, am raspuns „prezent!” si cu gandul de a ne petrece o dupa-amiaza placuta in mijlocul naturii, mai ales ca urma sa si gatim. Ce a urmat puteti vedea in filmul din acest articol, care sper sa exprime cat mai bine ziua, numita de noi, perfecta.

Salau pe lacul Polcesti

Despre lac, Dan le transmite pescarilor de rapitori urmatoarele …

Momentan, pescuitul la rapitori nu este permis pe lacul Polcesti. Luam in calcul, insa, ca la sfarsitul sezonului de crap sa permitem si pescuitul la rapitor – Dan Constantin, administrator lac

mircea ii asista pe copiiiulia si vlad horobet

Salau pe lacul Polcestipopulare cu crap

Salau pe lacul Polcesti

PESCARI GURMANZI

Pescari gurmanzi a plecat de la ideea de a prezenta natura, în toată splendoarea ei, prin prisma pasiunilor a doi prieteni, pescuitul și gătitul. Doi aventurieri, două caractere diferite, care se completează prin hobby-urile comune.

Vom pescui în locuri sălbatice, vom găti rețete inedite, vom asculta glasul păsărilor, al pomilor, al pământului, aerului, apei sau al focului. Ne vom bucura.

Mircea Horobeț (pasionat de arta culinară, fotograf și pescar)
Pescar gourmand, pasionat de călătorie în natură, așa hai-hui, fără un țel anume, în căutare de gusturi, rețete, pești, cântece de păsări și sunet de ape, colecționar de amintiri, imagini și trăiri.

Cristian Albu (pasionat de pescuit, calculatoare și învățăcel în ale gătitului)
Pescar pasionat de răpitori, realizator al seriei de emisiuni Studiu de caz la Spinning la postul Fishing & Hunting TV. Combină pasiunea pentru pescuit cu aceea pentru gătit. Pescuiește cu plăcere orice pește, fie el de râu sau lac, cu dinți sau cu mustăți. Mottoul lui, Pescuiesc, deci exist!