RAURILE BUCOVINEI – BISTRITA AURIE este un film in doua parti in care puteti vedea multe atractii ale Bucovinei… pretextul initial fiind pescuitul la pastrav. Am avut norocul sa cunosc pescari super-pasionati de la Asociatia Aqua Crisius, asociatie condusa de Andrei Togor, pasionati atat de pescuit, dar mai ales de protejarea apelor pe care le gestioneaza. La invitatia lui Leo Cristea, am pescuit pe doua dintre raurile renumite ale Bucovinei, subiectul acestui articol fiind Bistrita Aurie, un rau cu debit important, unde l-am avut ca ghid de pescuit pe Mihai Cojoc si ca ghid al locului pe Bogdan Nechitei.bistrita aurie

Ce am gasit in Bucovina…

Râul Bistrita Aurie

Cu o populatie foarte numeroasa de salmonide, ne-a facut sarcina mai usoara. Nu a fost in cea mai buna forma, din cauza unor ploi cazute inclusiv in zilele filmarii, dar chiar si asa ne-a oferit multe satisfactii.

Pastravii

Am prins multi pastravi, atat pesti nativi, dar si pesti proveniti din popularile anuale pe care le face Asociatia Aqua Crisius.

Traseul educativ

O zi din viata unei lostrite – cu ajutorul a opt panouri explicative, Aqua Crisius le ofera celor interesati informatii despre Regina apelor de munte.

Casele din Ciocanesti

Cele mai multe sunt decorate cu un motiv folcloric, folosit numai aici in localitate

Ciorba Ciocanesteana

Am avut parte de o experienta culinara unica. In Ciocanesti a fost brevetata recent o noua ciorba, ce are in componenta pastrav afumat, hribi si smantana. FABULOASA! Am servit doua castroane. Cand ajungeti aici, intrebati la Pensiunea Melios daca o au. E migaloasa, dar savuroasa.

Muzeul Etnografic si Muzeul Oualor Incondeiate

O placere sa le vizitam, pentru ca am aflat de acolo multe informatii interesante despre mestesugurile practicate in zona, de sute de ani, despre plutaritul traditional de pe Raul Bistrita si mai ales ca printre miile de oua de la Muzeul Oualor am gasit si cateva ce aveam ca motiv principal pastravut sau lostrita.

O experienta deosebita, pe care sper sa o repet cat mai des.

#studiudecazlaspinning #spinningcasestudy #fishingandhuntingchannel #emisiunepescuit #pescuitlarapitori