Pentru cei mai multi, Laponia este bucata aia de lume de unde pleaca Mos Craciun iarna si le aduce daruri multe. Pentru pescari insa reprezinta paradisul. Stiuci de peste un metru, lipani negri bataiosi, bibani mari cat basii, pastravi datatori de senzatii tari, in cateva cuvinte un taram unde pescuitul este deplin si unde frumusetea naturii este greu de descris in cuvinte.

laponiaEste localizată in nordul Europei şi se întinde pe teritoriul a patru state: Norvegia, Suedia, Finlanda, Rusia. Majoritatea teritoriului se găseşte la nord de Cercul Polar. Coasta vestică este constituită din fiorduri, văii adânci, munţi şi gheţari iar altitudinea maximă o atinge Muntele Kebnekaise (2111 m) în Suedia. Mergând spre est relieful este caracterizat de o câmpie joasă cu multe mlaştini şi lacuri, cel mai important fiind Lacul Inari din Finlanda. Extremitatea estică este dominată de tundră. (www.wikipedia.ro).

O zona in care in anumite perioade ale anului nu apune soarele niciodata.

soare

Ce legatura am eu cu toate astea? Pai am … Intre 1 si 20 august voi insoti lotul national de spinning al Romaniei  in deplasarea din Laponia. Acesta va participa la doua competitii de anvergura internationala – Cupa Mondială de pescuit la ştiucă, desfăşurată în cadrul festivalului Lapland Fishing Festival 2009, în perioada 7-9 august si Campionatul Mondial de pescuit la păstrăv de mare, Vefsna Sea Trout Festival 2009, un concurs de pescuit pe râu, care se va ţine între 13 şi 15 august.

Pe langa aceste doua concursuri vom avea timp suficient pentru a pescui pe renumitele lacuri de stiuci, pe raurile intesate de lipani si pastravi si ca o noutate pentru cei mai multi dintre noi pe raurile cu pastravi de mare si somoni.

Sunt sigur ca va fi o experienta de neuitat, o deplasare plina de aventuri din care ma voi intoarce cu o multime de fotografii, mai ales ca am un nou aparat foto

Pana cand ma voi intoarce cu impresii de acolo urmariti www.aventurilapescuit.ro si www.lrs.ro pentru cele mai proaspete stiri din zona in care fiecare pescar viseaza sa pescuiasca macar o data in viata.

Hejdå !

(la revedere!)