Garmin Quatix 5 este ceasul de care are nevoie orice pescar inteligent, ce iese pe apa la pescuit, pentru ca ofera, in timp real, cateva informatii foarte utile

Ma tot chinui de vreo 2 ani sa imi iau un ceas outdoor, numai bun la iesirile dedicate pescuitului si nu numai. Am studiat cateva modele, insa, in final, si la recomandarea unui prieten, am ales Garmin Quatix 5. Un ceas dezvoltat pe platforma „mai evoluatului” Fenix 5, special creat pentru iubitorii de sporturi ce au legatura cu apa, implicit pescarii.

Ce-mi place, asa la prima vedere e ca este foarte usor, ca rezista la apa pana la 100m (nu e cazul meu), ca are curea din silicon foarte maleabil si fin, ca se conecteaza cu telefonul. Are fete pe care ti le poti schimba, daca instalezi un mic program, Garmin Connect IQ. Eu am ales fata GearMin, una care imi arata pe cadranul principal mai toate informatiile de care am nevoie cand sunt la pescuit: ora, temperatura ambientala, altitudinea, evolutia presiunii atmosferice pe ultimele 6 ore (se poate seta si la mai multe), faza lunii, orele de rasarit si apus ale soarelui.

Imi mai place foarte mult ca se conecteaza cu telefonul si asta imi permite sa imi primesc apelurile (stiu repede cui sa raspund si cui NU) si mesajele, fie ca vorbim de email, WhatUp, Messenger sau SMS, direct pe ceas. In felul asta, daca sunt de exemplu la un pescuit de pastrav in mijlocul apei sau in barca, nu mai risc sa scot telefonul si sa il scap in apa.

Se incarca evident prin USB si tine suficient de mult pentru o calatorie lunga la pescuit. Incarcat in urma cu 24 de ore pana la 100%, are acum consumat 15% din baterie, in conditii de conectare permanenta prin Bluetooth cu telefonul.

Ca sa fie fancy, curelele se pot schimba extrem de usor, printr-o simpla apasare a unui opritor. El vine cu o curea albastra, insa deja mi-am mai comandat alte cateva culori.

Alte informatii monitorizate permanent, foarte utile sunt data, saptamana in care esti, ritmul cardiac (numarul de batai pe minut), numarul de pasi si multe altele prin alta aplicatie dedicata instalata pe telefon, Garmin Connect. Se conecteaza si cu alte produse electronice – inclusiv sonarele noi – de la Garmin.

Deocamdata atat, insa am sa revin cu informatii pe masura ce il mai butonez… aaa, am uitat sa spun ca are si un modul de monitorizare a pescuitului si a capturilor prinse. Dar despre asta, dupa prima partida de pescuit la care am sa il folosesc.

Ceasul poate fi comandat de la distribuitorii Arrow International si prin magazinul Fishing Mall , direct din magazin sau online din luna septembrie.