S-a terminat Campionatul National de Spinning, printre pescarii caruia m-am numarat si eu. In general greu, insa si cu momente mai fericite.

Situatia a stat in felul urmator …

Etapa 1 – Valea Argovei – locul 28

Etapa 2 – Siriu – locul 31

Etapa 3 – Manjesti – locul 8

Etapa 4 – Belis – locul 23

Etapa 5 – Sarulesti – locul 6

Am tras linie, am adunat si a rezultat locul 17 la general din 46 si calificarea in Divizia Master. Trebuie sa amintesc ca am pornit de pe pozitia 46.

Ultima etapa a fost una cu adevarat buna pentru mine. Desi imi propusesem o clasare undeva intre locurile 25-30, care teoretic imi asigura ramanerea in prima divizie, a iesit mult mai bine.

Prima mansa aveam sa pescuiesc pe sectorul 1 si am ales un prag curat, fara agatatura, care stiam ca tine peste in perioadele reci. Nu am reusit sa ajung pe locul pe care mi-l doream si din cauza ca am avut motor mult mai slab fata de alti concurenti. Am reusit insa sa gasesc un loc in apropiere si am inceput sa tatonez zona. Nu am avut atacuri pana in momentul in care am fost inspirat sa pun o anumita naluca …

Mann’s Super Soft – REAL FISH de 8 cm. La primul lanseu am avut atac ce s-a finalizat, dupa un scurt drill, cu o ruptura/taietura. Dupa alte 2-3 lanseuri aveam primul salau in barca. Am continuat asa pe intreaga mansa prinzand peste 20 de pesti dintre care la final au ramas 11 punctabili. Am reusit sa castig mansa, sa imi fac iluzii si sa sper la unul dintre primele locuri. Toti pestii din ziua respectiva, chiar daca la un moment dat am schimbat nalucile, i-am prins la Super Shad, o naluca cu o actiune foarte naturala, dar fabricata dintr-un material foarte moale,  ceea ce a facut sa pierd cateva cozi.

In mansa a doua am cautat acelasi gen de loc (prag curat, fara agataturi), dar iar am avut probleme din cauza faptului ca am motor slab – daca e pe acolo printre voi vreun sponsor, il astept la o discutie 🙂 – si nu am prins niciun loc bun. M-am dus pe o zona mai libera si surprinzator am punctat cu un salau in prima jumatate de ora. Ce a urmat a fost un chin, pe o ploaie cu vant si temperaturi scazute. Ca fapt divers, asa ca idee de cat de frig a fost, am fost imbracat cu tricou cu maneca scurta, tricou cu maneca lunga, polar gros, tricoul de la club cu maneca lunga, geaca Goretex, vesta fas groasa, geaca de sky … pantaloni de piele, pantaloni Goretex, pantaloni de sky, 2 perechi de ciorapi …. cumplit. In ultimele ore de concurs nu mai puteam nici sa pescuiesc pentru ca nu mai puteam sa ma misc :).

Au mai urmat 2 salai prinsi in aceeasi zona, la aceeasi naluca Mann’s, pesti suficienti numai pentru locul 7-8. Din pacate in mansa a doua am ramas fara naluca mea castigatoare si cred si acum ca a fost cauza pentru care nu am mai prins.

La final am reusit sa urc pe locul 6, surprinzator, insa zic eu meritat :).

Mi-am confirmat ca Sarulestiul ramane lacul meu preferat pe care il cunosc cel mai bine.

Asta a fost. Un campionat greu la care pentru a reusi trebuie sa fii constant, sa pescuiesti corect si sa fii inspirat in alegerea locului de pescuit.

Ne vedem in 2011 in Divizia Master.