Daca in urma cu ceva vreme bibanul mi-a adus fericirea si m-a aruncat direct pe coperta revistei AvP, iata ca acum tot bibanul este cel care imi aduce prima clasare cu adevarat de notat pe pistele de concurs. Un loc 8 la concursul de la Minjesti (mansa 1 locul 9, mansa 2 locul 5) si 39 de puncte care ma urca in clasamentul general pe un nesperat loc 20, chiar daca acesta este la jumatatea campionatului.

Cum de a fost posibil … destul de greu avand in vedere ca vedeam pentru prima data lacul Minjesti si nu aveam inainte de concurs aproape nicio informatie despre locatie. Norocul meu au fost colegii de club care au fost la antrenamente si care mi-au impartasit din experienta si din concluziile lor. Le multumesc pe aceasta cale si le spun ca fara suportul lor nu as fi reusit clasarea buna de la concurs.

Am pescuit simplu, alternand 3 stiluri oarecum diferite, pentru fiecare avand pregatit cate un echipament:

1. Prezentare SUPERFINA – am folosit un ansamblu Ultra-Light – lanseta Cormoran ULX 2.13, mulineta Daiwa Luvias 1003, fir Sunline HIVisible 3LB (0,148), capete SHIRASU JIG HEAD – 1/16oz (1,8 g) – #3F si plastice de la Big Bite Baits – Ring Triple Tip Grub 2-inch – Red White / Chartreuse Shine si Paddle Tail 1.75-inch – Glow Silver

2. Prezentare FINA – lanseta Cormoran ULX 1.85, mulineta TwinPower 1000, fir textil Sunline SuperPE 6 LB, capete turnate de mine de 5 grame si plastice Mann’s 2″ HardNose Curl Tail Grubs – CHARTREUSE METAL FLAKE

3. Prezentare AGRESIVA – lanseta Daiko Scylas (desi este excelenta la biban si salau vreau sa o vand … pret 700 lei), mulineta Daiwa Infinity Q 2000, fir textil 10 LB (!!!!) cu inaintas de 0,18 monofilament, aproximativ 10 m. La capatul firului am pescuit aproape exclusiv cu cicada Ecogear Premium VX 35 – 409 – 35 mm, 3,5 g.

Asadar alternand aceste tipuri de naluci si prezentari am reusit sa prind 34 de bibani (18 in M1 si 16 in M2) si dupa jocul rezultatelor locul 8.

Urmeaza ultimele 2 partide la clean si salau unde sper, daca nu sa imi bat performanta (f greu de atfel), macar sa ma invart pe langa locul 15. Da sunt sincer :).

Trebuie sa remarc si concursul deosebit dus la bun sfarsit de baietii de la EAST Spinning Team, mancarea excelenta (nu degeaba se spune ca moldovencele gatesc bine … desi am impresia ca ne-a gatit un barbat).

Un eveniment mai putin placut a fost ca dupa prima mansa mi s-a dezlipit barca si riscam sa nu mai intru in mansa 2. Norocul meu a fost o barca de protocol, care trebuia sa filmeze si de care mi-a zis Dan Iercosan, caruia vreau sa ii multumesc in mod express, precum si LRS in general careia ii apartine barca.

Ne vedem la Belis, unde sper sa rasara iar soarele pe apa mea ….