cristi cu stiuci

Gliderele cu profil “flat”, adica plat, care sa nu depaseasca mai mult de 10 milimetri, nu sunt foarte numeroase pe piata de profil autohtona. Unul dintre cele mai cunoscute, cu rezultate excelente la stiuca in lacurile din tara sau in Delta Dunarii, iese din “multime” datorita formei si altor caracteristici unice: Savage Gear DEVIATOR BELLY UP JERK BAIT.

Asa cum ii spune si numele Deviatorul este un vobler de tip jerkbait, subtire, cu greutate perfecta incat la lansare sa atingi lungimi record. Astfel ai posibilitatea sa acoperi o suprafata mult mai mare de apa si automat sansele de captura cresc. Profilul plat ii permite si o alunecare mai lina prin vegetatie sau stuf, astfel ca rata de agatare scade.

Corpul voblerului este fabricat din plastic rezistent si este prevazul la interior cu doua camere de rezonanta, una cu o bila, alta cu doua bile, astfel ca in evolutie voblerul scoate un sunet de joasa frecventa ce atrage pradatorul, avand astfel un stimul in plus, binevenit atunci cand apare nu este foarte limpede sau cand cerul este noros si implicit vizibilitatea scade.

profilm vobler

profilMod de recuperare
La o recuperare rectilinie, constanta are o actiune “side-to-side” perfecta, iar la cele mai mici zvacniri din varful lansetei naluca se anima si “da din burta”, burta aflata deasupra corpului, imitand astfel un peste ranit, mai usor de prins. Pe stopari gliderul se scufunda si evolueaza si pe cadere, cu o miscare “mortala” pentru stiuca, pentru ca la stiuca este cel mai productiv.

Este o naluca perfecta pentru canalele din Delta sau pentru incintele sau ghiolurile unde adancimea apei depaseste 1 metru. Fabricat in mai multe culori care imita perfect atat pestii prada cat si pestii rapitori de talie mai mica precum bibanul, pastravul sau marlita.

Lungime: 100 mm
Greutate: 22 grame
Tip: usor scufundator
Carlige: 2, nr. 2
Pret: ~29 lei

 

delta