Azi am dat o fuga la Arrow International pentru a lua contact cu noutatile venite recent in portofoliul firmei, si in special cu produse aflate sub marca Savage Gear, pe care o reprezint cu mare placere. Erau multe, pentru toate speciile de pesti rapitori, insa deocamdata va supun atentiei numai cateva.

glide-swimmer

In primul rand am remarcat doua culori noi pentru 3D Glide Swimmer si anume Firetiger – as spune un Must Have – , o culoare care pur si simplu prinde peste in aproape orice conditii. O a doua culoare este Dirty Silver, de data asta o culoare foarte naturala, care imita la perfectie un oblete. Glide Swimmerul este un swimbait articulat, din doua bucati plus o codita din material plastic tare si rezistent, cu lungime de 13,5 centimetri si greutate de 28 grame, adica dimensiuni perfect adaptate pestilor rapitori de la noi si in special stiucii. La acest vobler am prins bine chiar saptamana trecuta, insa in culoare Swimmer Pike (CITESTE UN ARTICOL PE TEMA ASTA).

11013345_1091302187552439_5757743333917279807_n

[kad_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=pHqkSXyYf0I” maxwidth=840 ]

Ti-Flex-Spinner-Bait

Tot pentru stiuca, mi-au atras atentia spinnerbaiturile Ti-Flex Spinner Bait, eu fiind un mare fan al acestui tip de naluca. Au ceva special acestea, bratele fiind unul din sarma de titan, flexibila, iar celalalt din sarma de otel. Nu am pescuit cu ele, dar prevad un avantaj in faptul ca un brat fiind flexibil va permite stiucii sa-l inhaleze mai usor si implicit va avea o rata mai mare de agatare a falcii pestelui. Vine in combinatie ideala, o paleta Colorado si una cu profil Willow, dar care imita un peste prada.

struna-titan

Am gasit si cateva variante de strune din titan – Savage Titanium – , dintr-un singur fir, mai lungi sau mai scurte, mai subtiri sau mai groase. Pentru toate neamurile de stiuci. La pretul uneia cu pretentii mai mari, avem acum doua in pachet.

cannibal-shad

Daca trecem la salau, in primul rand am gasit un model de naluca deosebit de cautat, si mai greu de gasit pana acum, de pescarii de pe Olt, din zona Valcei, cel putin: Cannibal Shad. A dat rezultate foarte bune la stiuca, armat pe jiguri de 7-14 grame. In doua dimensiuni 6.8 cm pentru bibani barosani sau pentru salai mofturosi sau de 8 centimetri pentru salai si stiuci.

Pro-Grub

Daca am vorbit de shaduri, iata ca si la capitolul gruburi avem noutati. Pro Grub, in variantele sale de 6.5 centimetri si 2 grame si 8 centimetri si 3 grame par a fi perfecte atat pentru salau, cat si pentru biban. Le testez curand si o sa vad ce randament au. 8 bucati in blister original Savage Gear.

Fat-Vibes

Inchei cu o naluca universala pentru ca am convingerea ca va prinde foarte bine atat stiuca, salau, somn cat si biban mare. Este varianta „ingrasata” a modelului Vibra Prey, care mi-a dat rezultate bune. Fat Vibes are 66 de milimetri, 21 de grame, multe bile la interior si este ceva mai „burtos”. Cu siguranta il vor auzi si rapitorii din celalalt capat al lacului.

Iata cateva naluci cu atitudine de la Savage Gear, pe care le veti putea vedea in actiune anul asta, si pe care le puteti cumpara de la colaboratorii Arrow International.