Cine nu e pescar nu intelege ce inseamna pentru noi venirea iernii… daca e una grea, apele ingheata, frigul se instaleaza, orele cu lumina se imputineaza. Ce mai … un calvar.

Poate ca din acest motiv perioada asta poate insemna una din ultimele sanse la rapitori pe lacuri. Asa am considerat si eu si impreuna cu un prieten ne-am deplasat pe renumita acumulare de la Sarulesti.

Compania fiind selecta (urma sa pescuiesc cu cel mai iscusit pescar de rapitori de la noi pe anul 2008 si anume cu Petre German) am ales sa pescuim la salau, la care Petre era maestru.

Partida nu a fost una foarte lunga. Am inceput sa pescuim undeva in jur de ora 9:30. Deloc surprinzator, avand in vedere calitatea lacului pe care pescuiam, am avut atac si captura chiar la prima lansare. Un frumos exemplar de salau, care duios a venit la barca.

Am alternat salaii, ce-i drept nu foarte mari, dar destul de agresivi. Cand loveau, loveau de parca o faceau pentru ultima data.

Am schimbat cateva locuri si dupa aproximativ 5 ore de pescuit am decis sa ne intoarcem la mal, goniti fiind si de vantul si frigul care se asternusera peste lac.  A fost asadar un pescuit tarziu de toamna mai mult decat placut, taria aerului incarcandu-ne pentru saptamana ce avea sa vina.

Sper sa mai apuc anul asta sa ies la pescuit. Afara e deja ploaie si zapada ne cam da tarcoale. Ceea ce nu inseamna neaparat ca voi sta acasa.