salau-racRecunosc ca nu am pescuit de foarte multe ori cu monturi al caror carlig este ascuns in corpul nalucii pentru ca traiam cu teama rateului la intepare. Faptul ca varful carligului nu este expus crea in mintea mea ideea ca va fi mult mai dificila penetrarea gurii pestelui rapitor si mai ales a salaului, ale carui maxilare sunt foarte tari si puternice.

Am constatat recent ca nu este deloc asa, insa cu o conditie; carligele offset sa aiba varful foarte bine ascutit si sa fie de foarte buna calitate. Pescuiam pe lacul Radutalake si aveam montate doua lansete, una in montura de jigging normala, alta cu montura Texas si carlig offset. Pescuind intr-o zona unde aveam atacuri dese, pe un drum, am ales o naluca soft, ceva mai neconventionala, un rac, montat pe un carlig offset Gamakatsu EWG 2/0. Am incercat prin asta si sa selectez talia pestilor si asa cum am banuit lucrul acesta s-a si produs.

Dupa numai cateva lanseuri am reusit sa prind cativa salai cu greutatea cuprinsa intre 1.5 si 2 kilograme, cei mai multi agatati perfect in „cerul gurii” adica in zona cea mai tare.

carlig-offset

Gamakatsu Worm EWG, este un carlig ce intruneste calitatile necesare unui model de top: varf foarte ager si rezistent la multe contacte cu falcile pestilor rapitori, material de calitate, care nu se deformeaza, forma perfecta ce permite montarea nalucii foarte usor, ochetul fiind in acelasi plan cu varful.

Un carlig Wide Gap (deschizatura larga), dotat si cu un stoper de silicon, care ajuta la fixarea mai buna a nalucii pe carlig, dupa cum se vede in imaginea de mai jos.

montaj

In plic gasiti 5 carlige si 5 stopere, produse in Japonia, adica inca o garantie ca este un produs de foarte buna calitate.