Numai 14 persoane au raspuns „Prezent!” la chemarea administratorilor de la lacul Sandulita, lacul aflat in amonte de Sarulesti. Informatiile pe care le aveam erau contradictorii plecand de la „nu mai e niciun peste in lac, ca il plasuieste de o saptamana” la „e ceva biban mare”. Sperante insa erau pentru ca localizarea lacului, intre Polcesti si Sarulesti, ambele cu salau din plin, ne ducea cu gandul ca si acolo trebuie sa se fi strecurat dintosul.

Ne-am prezentat cu totii la ora 7:00 pe malul apei si la ora 9:00 eram cu barcile in apa si sculele montate, gata de start. A urmat o scurta „sedinta tehnica” in compania domnilor Robert Raduta si Paco care ne-au explicat de ce facem acest meci amical si de la care am aflat ca in lac exista un somn mare de peste 50 de kg, de asemenea stiuca mare si salau, dar ca sunt acoperiti cu apa. Asta o banuiam si noi si tocmai de aceea am plecat sa ii scoatem la suprafata.

sedinta-tehnica

Ca sa rezum, tot pescuitul important s-a rezumat la doua locuri pe care ne-am inghesuit aproape toti. Daca la inceput au fost temerari care s-au aventurat in marea de apa, dupa doua ore si acestia si-au dat seama ca o facusera in zadar. La prima cantarire diferentele erau colosale. Cei care au batut lacul aveau in cel mai bun caz undeva in jur de 3-5 kg in timp ce aceia care au stat inghesuiti pe unul din locurile bune aveau cel putin 10 kg, cu un varf de ~25 de kg al lui Robert Boanta, 25 de kg obtinute in aproximativ 2 ore de pescuit.

salau

Asa s-a desfasurat prima parte. Stefan, Robert, Doru (toti trei in pozitii ideale) si eu cu Mishu mai in lateral (urcati in carca lor) ne-am inghesuit pe o structura care mustea de salau. Am facut o socoteala si in aproximativ 2 ore de pescuit am scos de acolo in 4 insi (Mishu plecase intre timp) aproape 70 de kg de salau, bucati intre 1 si 3 kg.

Mishu a plecat … si bine a facut pentru ca a ajuns la al doilea loc care avea sa devina punct de interes. Neavand loc de Vlad si Bogdan care pescuiau intr-un golf a ales un alt colt de golf, undeva in lateral. Ceea ce s-a intamplat apoi numai el ne poate spune. Cert e ca a scos de pe locul, singur, peste 50 de kg. Si asta in conditii cu totul si cu totul speciale … pe care numai Mishu putea sa si le creeze. La un moment dat, fatalitate … si-a rupt lanseta din neatentie. Ei si? A luat cele doua bucati si … le-a matisat cu sfoara. Ceea ce a urmat e de domeniul incredibilului. Cu lanseta in starea asta a prins probabil peste 20 de kg de salau. Va vine sa credeti? Mie da … ca intre timp m-am dus calare si pe el, de unde am mai scos si eu vreo 8 kile de salau.

mihai

lanseta-rupta

A fost asadar un meci lejer cu extrem de multe capturi la care clasamentul final a aratat asa:

Stefan Tudose 54 kg

Mihai Sofonea – 52 kg

Robert Boanta – 35 kg – plecat mai devreme de pe pista – a avut un debut spectaculos cand in primele ~2,5 ore a reusit sa prinda 25 kg

Doru Somesan – 29 kg

Sabin Buzatu – 25 kg – un chinez de 16 kg

Cristi Albu – 19 kg

Razvan Rosu – 12,5 kg

Radu Dragusi – 8 kg + un sir cu pesti ramas undeva pe fundul Sandulitei

Andrei Zabet – 7,5 kg

Sorin Lazea – 5,5 kg

Vlad Tocae – 5 kg – plecat mai devreme

Bogdan Sofonea – 4,2 kg

Liviu – 2,5 kg

Bogdan Constantin – ?

banu (foto Razvan Rosu)

Eu m-am comportat decent si am reusit sa aduc la barca 19 kg de salau batute in dinti, dintr-un numar de 15 bucati, cu un varf de ~3 kg pe care vi-l si prezint:

cristi(foto Razvan Rosu)

salai(foto Razvan Rosu)

A doua zi urma sa se desfasoare a doua runda, dar din pacate inca nu am nicio veste de la cei care au fost pe apa.

UPDATE: Am vorbit cu Mishu si a doua zi nu a mai fost asa de reusita ca precedenta.