Esti la serviciu, nu ai chef de nimic sau din contra ai prea mult de lucru; nu sti cum sa scapi de stres si totusi vrei. Orele trec greu si intr-un final auzi ceva care speri sa-ti curme suferinta … e telefonul mobil care suna de zor … „Ce faci mah? Mergem la un pescuit?” … e Vlad de la PeApa. Dintr-o data totul se lumineaza, iti revine zambetul si dupa cateva ezitari zici „DA”. Nu ai decat doua ore in care sa uiti de tot, sa te faci frate cu natura si sa pescuiesti.

neajlov

Si ce e mai la indemana, cand e vorba de atat de putin timp disponibil, decat Neajlovul cu ai sai cleni. Fug acasa, imi iau un Ultra Light, ceva voblere, aparatul foto si aud deja apelul de la Vlad, semn ca e la scara si ma asteapta. Plecam in graba si pe drum ne hotaram cu privire la locatie. E trecut de ora 6 si noi suntem pe malul raului ce serpuieste printr-o padure. Contrar asteptarilor, raul e un pic crescut si un pic tulbure, dar asta prea putin conteaza.

Nu stam prea mult pe ganduri si ne apucam de treaba abordand fiecare cate un loc dintre cele foarte multe, dar greu accesibile din zona. La primul lanseu … SURPRIZA, am atac, insa ratez, lucru care nu ma deranjeaza, ba din contra. Sunt intr-un loc bun, mascat de radacina unui copac cazut in apa probabil la una din viiturile ce au trecut pe acolo. Lansez aproape de malul celalalt, la buza unui stuf si am din nou atac, de data asta reusind sa-l prind. E un clenut trecut de copilarie, bataios care ma umple de bucurie – din pacate mi-a fost prea greu sau am fost prea comod sa ii fac poze – i-am facut altuia (prins de Vlad :)) ceva mai tarziu).

cristi

Au urmat alti 3-4 cleni, unul ceva mai frumos ce se apropia de 30 de cm probabil, toti pacaliti in acelasi loc la un vobler de 3 cm, floating, de culoare aprinsa cu spate verde dungat. Spectacolul nu a durat foarte mult, balaceala si zgomotul poate punand in garda clenisorii.

Am luat la picior raul din padure, dar nu am mai avut multa activitate, 2 tzacuri si clenutul din imagine incheind scurta partida de pescuit.

vlad

Am petrecut 2 ore reusite, pe un rau care de fiecare data a stiut sa-si rasplateasca vizitatorii.  Am sa mai revin ori de cate ori voi avea ocazia.

pescar-de-seara