Iata ca dupa un prim an pe pistele de concurs ale Campionatului National, an in care am inceput sa invat cu ce se mananca pescuitul de competitie si dupa un „joc al rezultatelor” am intrat in Divizia MASTER din cadrul CNS.

Ce inseamna asta … inseamna ca mi-am gasit loc printre cei mai buni pescari de rapitori din tara, chiar daca in coada listei… mai exact ULTIMUL PE LISTA (de 46); asta pentru mine are mai putina importanta, important e ca sunt acolo. E clar ca greul acum incepe, mentinerea in prima grupa valorica fiind una foarte dificila in conditiile in care din grupa de 46 de sportivi retrogradeaza ultimii … atentie … 20.

Per ansamblu 2009 a fost un an in care am invatat cat de importante sunt antrenamentele (mai bine zis am dedus din clasarile altora, eu nefiind foarte prezent la antrenamente), cat conteaza experienta si adaptarea, puterea de a lua o decizie sub presiune, echipamentul de buna calitate si informatia de pe pista.

M-am calificat din pozitia 55 din 122 de participanti, cu mult noroc ce-i drept, cativa din sportivii din fata renuntand la prima divizie. Concursul de la Darvari (la salau), la care am obtinut 6 puncte, a fost cel care practic m-a ajutat a ajung aici. Poate parea nedrept pentru unii, dar astea sunt regulile jocului.

Sper ca 2010 sa fie un an cu mult mai multe capturi si, de ce nu, cu mult mai multe puncte. Vom vedea.