Recunosc că nu am mai ieșit de multă vreme la pescuit. Iarna, gheața, gerurile, comoditatea, deși nu credeam, iată că au reușit să învingă dorința de a pescui. De data aceasta.

În scurt timp, totuși, plănuiesc o ieșire la Dunăre, adică acolo unde am terminat pescuitul de anul trecut. Pentru că emoțiile sunt mari, comparative cu începutul anului școlar, mă și gândesc cum o să abordez râul. Îmi permit să fac câteva recomandări și pescarilor de răpitori mai puțin experimentați.

Cred că voi căuta locuri ceva mai adânci, de peste 4 metri adâncime, cu un curent cât mai scăzut, eventual în spatele unor obstacole.

Voi folosi năluci fără o vibrație foarte pronunțată de tipul Jerkbait Soft, adica năluci alungite ale căror cozi se splituiesc spre coadă în două, care taie foarte bine apa și care ajung mai repede pe substrat.

Probabil o să merg pe culori clasice, alb perlat, alb cu spate negru, chartreuse sau chiar roz, rozul producând destul de multe surprise la început de sezon la răpitori.

Mă gândesc să folosesc greutăți destul de reduse ca greutate pentru pescuitul la Dunăre, 14-21 de grame, evident în concordanță cu locația. Cred ca cele mai indicate lansete pentru astfel de puteri de aruncare sunt cele Medium, cu lungime de aproximativ 2,10m.

Legat de fir as recomanda un fir textile de aproximativ 10 LB, poate chiar terminat cu un leader de fluorocarbon de aproximativ 1m-2m, de 15 LB.

Cam astea sunt planurile, nu îmi rămăâne decăt să privesc în continuare site-urile meteo în speranța unei încălziri a vremii, deja anunțată.