Firele multifilament se folosesc in ultimii ani la scara larga, pescuitul salaului, al bibanului sau chiar al stiucii fiind astazi de neconceput fara astfel de fire. Calitatile lor, in special intinderea aproape nula, rezistenta la abraziune si la nod sunt deosebit de importante mai ales cand se pescuieste in stiluri in care contactul cu naluca si feedback-ul de la capatul firului sunt primordiale.

salau

Savage Gear este o firma care de-a lungul ultimilor ani s-a remarcat printre producatorii de naluci, cu modele adaptate tuturor speciilor de rapitori. Iata ca pe langa naluci, au mai facut cativa pasi, unul dintre acestia fiind productia de fire, atat  monofilament cat si multifilament.

In materialul video de mai jos puteti vedea o scurta prezentare a noului fir Savage Gear Finezze HD4, un fir multifilament impletit in 4, cu proprietati obligatorii unui fir de calitate: rotund in sectiune, protejat la suprafata printr-o “camasa” pentru o alunecare lina prin inele, rezistent la nod si la abraziune. Este un fir cu bune aplicatii atat in pescuitul salaului pe lacuri sau la Dunare, cat si in pescuitul stiucii.