Ieri am dat o fuga in showroom-ul Arrow International pentru a vedea cele mai noi produse oferite de acestia pescarilor din Romania. Iata cateva dintre ele, produse care vor fi mai mult ca sigur disponibile in standurile retailerilor din piata noastra, produse de la renumitele firme Daiwa, Savage Gear sau Okuma.

2013-CERTATE-2500

In primul rand mi-au placut noile mulinete de la Daiwa. Modelul Certate 2013 va fi disponibil in variantele de marime de 1000 (cred ca va fi urmatoarea mea achizitie), 2500 si, ca noutate 3000, perfecta zic eu pentru Dunare si pentru pescuitul cu naluci din gama XXL. Interesant este faptul ca modelele noi vor fi ceva mai accesibile ca pret.

daiwa

O alta noutate este mulineta de baitcast Tatula, o mulineta Medium Cost, produsa in Taiwan, cu ultimul model de sistem de ghidare a firului T-Wing System. Alte mulinete, mai noi sau revenite in stoc sunt Luvias sau noua Caldia, mulineta cu un finisaj si o culoare foarte atragatoare.

Am vazut si cateva lansete, cele care mi-au atras atentia fiind Daiwa Powermesh, lansete din clasa de pret medium, dar cu finisaje Premium. Cateva modele, atat de spinning cat si de baitcasting, care acopera cam toate aplicatiile din pescuitul nostru.

powermeshd-frog

La categoria naluci, ca noutate este un model de broasca, D-Frog, in doua variante de culoare Green Tea si Yellow Toad. Sunt sigur ca vor da multe batai de dinti stiucilor din Delta. In plus noi stocuri pentru nalucile soft D’Fin de 3 si 4 inch, Duckfin Tail de 3,5 inch cu o culoare superba, naturala Roach.

naluci

Foarte multe noutati vin si de la Savage Gear, o firma in care eu am din ce in ce mai multa incredere, care pe langa naluci de foarte buna calitate produc si alte „acareturi” pentru noi. De exemplu multe modele de lansete, pentru pescuitul UL – un model intereant de clean fiind LRF – Light Range Fishing – pentru pescuitul stiucii sau pentru alte stiluri. Am luat deja in test un model interesant prin scopul pe care si-l propune, acela de a fi lanseta universala. MPP sau Multi Purpose Predator, modelul Spin & Twich, pare o astfel de lanseta, cat de curand urmand sa intre in testul salaului.

savagerod

savage

O alta noutate absoluta este firul multifilament Finezze HD4, un fir impletit in 4, de culoare galbena, foarte vizibil, perfect pentru pescuitul la salau sau la stiuca. Aparitii noi vin si din zona nalucilor hard – Manic Prey -, a spinnerbaiturilor, acolo unde au fost aduse doua culori pentru un model cu adevarat pentru stiuci imense Da’Bush Spinnerbait (18 cm si 42 de grame), Red Silver Flash si Firetiger. Le-am luat pe toate pentru a le incerca in perioada urmatoare si pentru a vedea de ce sunt in stare.

Si pentru ca MPP-ul de la Savage trebuia echipat cu o mulineta, am zis ca o Okuma RTX 30, de 200 de grame, ar fi numai buna in ideea de a obtine un ansamblu echilibrat.

okuma

 

Toate sunt produse de foarte buna calitate, fara preturi prea mari, care sunt sigur ca prind peste. Pot fi folosite cu incredere atat de pescari aflati la inceput de drum in spinning, cat si de cei mai experimentati. In perioada urmatoare am sa incerc sa fac cate un review al fiecarui produs prezentat in parte pentru ca aceia dintre voi carora le surad aceste „bunatati” sa cunoasca, fara sa le pipaie, ce anume stiu sa faca.

Cam asa mi-am petrecut doua ore din inceputul de weekend, in show-room-ul Arrow, acolo unde sunt alte si alte produse interesante. Nu uitati ca acestea vor fi disponibile in standurile colaboratorilor Arrow care participa saptamana viitoare la Targul de pescuit Expoaventuri.